Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έξωση στο πολυκατάστημα «Φωκάς» στην Τσιμισκή

Κατεβασμένα μαύρα ρολά υπάρχουν από σήμερα στο πολυκατάστημα «Φωκάς» στην οδό Τσιμισκή, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Νωρίς το πρωί υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες του.


Η έξωση επιβλήθηκε λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας. Παράλληλα, η εταιρεία έχει χρέη που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν τα 65 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση είχε καταφύγει στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα και η αίτηση έγινε αποδεκτή. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμα καταθέσει το Business plan για την εξυγίανση της εταιρείας, όπως οφείλουν σε διάστημα δύο μηνών, με αποτέλεσμα να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης, αλλά και των περίπου 500 εργαζομένων της, οι 216 εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, που δεν βρίσκονται σε επίσχεση, έχουν να πληρωθούν κανονικά από το Μάρτιο και σε σύσκεψη με την εργοδοσία, προσπάθησαν να βρουν μια βιώσιμη λύση για την επιχείρηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...