Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σύστημα 100 κοινόχρηστων ποδηλάτων εγκαθιστά ο δήμος Διδυμοτείχου

Ο δήμος Διδυμοτείχου περιλαμβάνεται μεταξύ των περισσοτέρων από 20 δήμους της Ελλάδας που κατέθεσαν πρόταση εγκατάστασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης.
Η πρόταση του Εβρίτικου δήμου προβλέπει επτά σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα ή και πιστωτική, 100 ποδήλατα αστικής μετακίνησης και 128 θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν τους μόνιμους κατοίκους του δήμου αλλά και τους επισκέπτες.
Στόχος του δήμου Διδυμοτείχου είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, η οικονομία, η μείωση των ρύπων και του θορύβου, η οικολογική αναβάθμιση της πόλης, η γρήγορη εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις και η βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας.
Ο ανοιχτός διαγωνισμός για την εγκατάσταση του «αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων» θα διεξαχθεί σύντομα και με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται θα γίνει η προμήθεια των ποδηλάτων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η δαπάνη θα καλυφθεί από ταμείο «Αστική Αναζωογόνηση».
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...