Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πώς έπιασαν τους τρεις παιδεραστές σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κατερίνη

Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για την  καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου, με την κωδική ονομασία «Shadow Dash», διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Κατερίνη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Στα χεριά της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε και ένας 46χρονος γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο ανήλικο άτομο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις. Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 46 και 42 ετών, για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου», ενώ για άλλους τέσσερις ημεδαπούς σχηματίστηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.

Το χρονικό


Υστέρα από συνεργασία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αλλοδαπές Αρχές διαπιστώθηκε ότι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος συλληφθείς, αγόρασαν είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (DVD) είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του Διαδικτύου, βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο εξωτερικό.

Επιπλέον, από την αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι άλλοι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομηλίκους προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Οι ίδιοι διαμοίραζαν σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και αναζητούσαν πιθανούς «συλλέκτες» παρόμοιου υλικού, με σκοπό την ανταλλαγή.

Περαιτέρω διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση των ανευρεθέντων ιχνών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκάλυψε ότι δύο ακόμη από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος συλληφθείς, «κατέβασαν» από το Διαδίκτυο και είχαν προσφορά σε άλλους χρήστες, βίντεο και φωτογραφίες υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τέλος, ένας από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε προδήλως μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
•    Είκοσι ένας σκληροί δίσκοι Η/Υ.
•    Εκατόν εβδομήντα έξι βιντεοκασέτες (VHS).
•    Τριάντα ψηφιακοί δίσκοι (DVD).
•    Μία ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά.
•    Ενας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση.
•    Τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του Αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...