Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ολιγοήμερη αναβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βόλου-Βόρειων Σποράδων

Αναβάλλεται, για λίγες ημέρες, η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βόλου-Βόρειων Σποράδων για το φετινό καλοκαίρι, η οποία θα πραγματοποιείται τρεις φορές εβδομαδιαίως, στο διάστημα μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, με το οχηματαγωγό-επιβατικό πλοίο «Αλκυόνη». Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Σε επικοινωνία με τα γραφεία της πλοιοκτήτριας ΝΕΛ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, αρμόδια στελέχη επισήμαναν ότι η έναρξη των δρομολογίων στο τέλος Ιουνίου – όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως και από το Οργανισμό Λιμένος- ήταν μόνο ο αρχικός προγραμματισμός της εταιρείας κι όχι οριστική απόφαση, άρα στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ακύρωση, όπως έχει ειπωθεί.

«Η εταιρεία έχει αιτηθεί από το υπουργείο την έναρξη των δρομολογίων από τις 14 Ιουλίου, με πρώτο δρομολόγιο από τον Βόλο προς Θεσσαλονίκη», δήλωσαν τα ίδια στελέχη, σύμφωνα με τα οποία «από μέρα σε μέρα αναμένεται να υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση». Κατά άλλες πηγές, πάντως, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Ιουλίου, από Θεσσαλονίκη προς Βόλο.

Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 10 το πρωί. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και αποφάσεων και μέχρι να «κλείσει» οριστικά το θέμα σχετικά με τον χρόνο έναρξης των δρομολογίων, το επιβατικό κοινό δεν μπορεί προς το παρόν, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, να πραγματοποιεί κρατήσεις εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, δημιουργεί ήδη σημαντικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...