Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Παπαγεωργίου": Αναμένεται το πόρισμα για τη χρήση κινητών στα χειρουργεία

Πολεμικό κλίμα εξακολουθεί να επικρατεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με αφορμή την εγκατάσταση συσκευής παρεμβολής σήματος στα χειρουργεία και ενόψει του πορίσματος της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Με πρωτοβουλία της διοίκησης, στο χώρο των χειρουργείων λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα μηχάνημα που «απενεργοποιεί» τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μπει φραγή στις συνομιλίες του προσωπικού την ώρα του χειρουργείου. 



Ωστόσο, το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις εργαζομένων και προσφυγή με καταγγελία στην Εθνική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη η εγκατάσταση και μπλοκάρει τα ιδιωτικά και υπηρεσιακά κινητά και την άμεση διακίνηση περιστατικών στο χειρουργείο. Χτες, κλιμάκιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επισκέφτηκε το χώρο και αναμένεται να εκδώσει σχετικό πόρισμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λάμπρο Δερμεντζόγλου, η επιτροπή διενήργησε αυτοψία για τον παρεμβολέα κινητών επικοινωνιών των χειρουργείων και επιβεβαιώθηκε η καταγγελία ότι η εμπορία και η χρήση του εξοπλισμού είναι παράνομη, οπότε αποτελεί μονόδρομο η απομάκρυνσή του.

Πάντως, η διοίκηση από την πλευρά της δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει με κάθε τρόπο την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα χειρουργεία. Όπως εξηγεί στον «Αγγελιοφόρο» ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας και σεβασμού των ασθενών.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...