Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ενοχος και στο Εφετείο ο πρώην νομάρχης Κιλκίς για τα εικονικά δελτία ΑμΕΑ -Τα έδιναν κατά χιλιάδες σε «μαϊμού»-δικαιούχους

Eνοχος κρίθηκε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο πρώην νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας για την υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων εικονικών δελτίων ΑμΕΑ τη διετία 2007-8. 


Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τού επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, ενώ για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, ποινή που μετατράπηκε προς πέντε ευρώ την ημέρα.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την τότε νομαρχία είχαν εκδοθεί τη συγκεκριμένη διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑμΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος. Το ΚΤΕΛ είχε χρηματοδοτηθεί με 1,1 εκατ. ευρώ για τα μειωμένα εισιτήρια, ποσό το οποίο τελικώς επιστράφηκε.

Ο Ευάγγελος Μπαλάσκας, που λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση τέθηκε σε καθεστώς αργίας ως δήμαρχος της πόλης, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους, οι οποίοι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο σε βάρος του εντολές τους.

Τις κατηγορίες σε βάρος του αρνήθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Πρωτοδίκως, στο πρώην νομάρχη είχε επιβληθεί φυλάκιση πέντε ετών και στον υπεύθυνο του ΚΤΕΛ φυλάκιση επτά ετών, ποινές που ήταν εξαγοράσιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...