Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά την Πέμπτη επιχείρηση απόσυρσης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων

Ειδικό πρόγραμμα για την καταγραφή και απόσυρση όλων των εγκαταλειμμένων οχημάτων θα εφαρμόσει από αύριο, Πέμπτη, ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω της οικονομικής κατάστασης . 


Το 2011 επικολλήθηκε το ειδικό ειδοποιητήριο-υπηρεσιακό αυτοκόλλητο σε 1485 και αποσύρθηκαν 579. Το 2012 έγιναν επικολλήσεις σε 1224 οχήματα και απομακρύνθηκαν 328, ενώ το 2013 σε 1.256 οχήματα από τα οποία αποσύρθηκαν 256.

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά παρεμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης (απορριμματοφόρα, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα).

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειδικού προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης καλούνται όσοι δημότες έχουν οχήματα προς απόσυρση να ακολουθήσουν άμεσα την διαδικασία μέσω των πιστοποιημένων Εταιρειών Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων.

 Όσοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες Κυκλοφορίας ή έχουν κάνει δήλωση ακινησίας οχήματος, να ακολουθήσουν την διαδικασία που προβλέπει ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο. Επιπλέον όσοι δημότες εντοπίζουν εγκαταλειμμένα οχήματα μπορούν να τα δηλώσουν μέσω των e-mail: info@thessaloniki.gr και kathariotita@thessaloniki.gr ή στα Γραφεία Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...