Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μπουτάρης: «Όποιος αρνηθεί τη μετάταξη θα απολυθεί»

Αποφασισμένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
Σε τρεις με τέσσερις ημέρες εκτιμά ο Γ. Μπουτάρης πως μπορεί αν εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας αφενός πως τον ενδιαφέρει η πόλη να μπει σε ένα ρυθμό και να «ρολάρει» κανονικά αφετέρου πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με το σύστημα για να πετύχει τους στόχους του δήμου.
«Αν δεν συγκρουστώ με το σύστημα δεν βγαίνει άκρη, το έχω πάρει απόφαση», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας αποφασισμένος να εξισορροπήσει το προσωπικό του δήμου με βάση τις ανάγκες του με εσωτερικές μετατάξεις.
«Όποιος αρνηθεί να δουλέψει θα απολυθεί», είπε για όσους ενδεχομένως απορρίψουν τη μετάταξη. «Κάποιος που προσελήφθη για 8 μήνες στην καθαριότητα και βρήκε τον τρόπο να πάει σε άλλη υπηρεσία θα πάει εκεί που μπορεί να προσφέρει, όχι εκεί που δεν μπορεί», τόνισε, εξηγώντας πως υπάρχουν υπηρεσίες όπου το προσωπικό περισσεύει και άλλες όπου δεν επαρκεί.
Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο κ. Μπουτάρης εκτίμησε πως σε 3-4 ημέρες η πόλη θα βρίσκεται σε μία «κανονική κατάσταση» εξηγώντας πως αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι πεντακάθαρη αλλά πως τα απορρίμματα θα μαζεύονται με το σωστό ρυθμό. Η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με έως 30 απορριμματοφόρα του δήμου, απορριμματοφόρα της ιδιωτικής εταιρείας που συμμετέχει αλλά και απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση.
Απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο γιατί δεν έγιναν έγκαιρα προσλήψεις, ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως το σύστημα που άφησε πίσω του ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι διαλυμένο και πως ο ίδιος αποτελεί παρελθόν.
Για τα οικονομικά του δήμου ο δήμαρχος είπε πως αν δεν βρεθεί λύση πράγματι δεν θα είναι δυνατή η καταβολή όχι μόνο της μισθοδοσίας αλλά και των προνοιακών επιδομάτων, ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...