Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στην «ελίτ» των πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο

Την περαιτέρω ακαδημαϊκή αναβάθμιση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέτει ως στρατηγικό στόχο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος. 

Με αφορμή την κατάταξη του ΑΠΘ στην 158η θέση του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών CSIC, ο κ. Μυλόπουλος εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι βάσει διακρίσεων, όπως αυτή, που έρχονται από το εξωτερικό, το Αριστοτέλειο κατατάσσεται πρώτο από τα πανεπιστήμια της χώρας και στο 1% της διεθνούς κατάταξης των πανεπιστημίων, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τόσο από τον καθένα ξεχωριστά όσο και από τα συλλογικά όργανα του ιδρύματος.

Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και Κρήτης- συγκαταλέγονται στο καλύτερο 3% του κόσμου κι από αυτά, πρώτο, με διαφορά, είναι το ΑΠΘ που συμπεριλαμβάνεται στο καλύτερο 1% της κατάταξης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο «Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης», στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...