Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αυξημένη η ζήτηση για μια θέση στις εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Στα ύψη αναμένεται να εκτιναχθεί ο αριθμός των αιτήσεων για τις φοιτητικές εστίες που διαθέτει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο θα υποδεχθεί φέτος 3.800 φοιτητές.

Στο αντίποδα κουρεμένη έως και 50% παρουσιάζεται η φετινή χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο καλείται να βγάλει τα “κάστανα από τη φωτιά”, με νωπές ακόμη τις μνήμες από την τραγικά δύσκολη περσινή ακαδημαϊκή χρονιά η οποία στιγματίστηκε από την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, που οδηγούσε φοιτητές στο να παρακολουθούν μαθήματα φορώντας μπουφάν και σκούφους!

Συνολικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διαθέτει 1.200 κλίνες στους φοιτητές του, εκ των οποίων οι 100 βρίσκονται στην Ορεστιάδα, οι 600 στην Κομοτηνή και οι 500 στην Ξάνθη, ενώ παράλληλα νοικιάζει χώρους διαμονής και στην Αλεξανδρούπολη, όπου λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα.

Η οικονομική δυσπραγία οδηγεί όλο και περισσότερους φοιτητές στην επιλογή των φοιτητικών εστιών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αδυνατούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Ήδη από την περσινή χρονιά η ζήτηση για ένα δωμάτιο στις εστίες του ΔΠΘ ήταν αυξημένη, ενώ φέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δραματική εκτόξευση του αριθμού των αιτούντων. Ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρχουν πολύ περισσότερες απορρίψεις φοιτητών που αιτούνται θέση στις εστίες συγκριτικά με άλλα έτη, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστούν αυστηρότερα κριτήρια για την ένταξη κάποιου στις εστίες, τα οποία θα σχετίζονται πρωτίστως με την οικονομική κατάσταση του αιτούντος και της οικογένειας του.

Παράλληλα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με σίτιση των φοιτητών, καθώς το αντίστοιχο κονδύλι παρουσιάζεται και αυτό συρρικνωμένο κατά περίπου 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...