Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καβάλα: Ημερίδα για την προστασία των παιδιών από το διαδίκτυο

Τα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου, το Cyberbullying και η πρόληψη αυτοκτονιών που εκδηλώνονται μέσω διαδικτύου, αποτελούν το αντικείμενο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στην κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας που υποστηρίζεται τοπικά από το δήμο Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχες; ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε Ξάνθης (!7/5), Φλώρινα (20/5), Ναύπακτο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Κύθηρα, Σητεία. Απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.

Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...