Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Kάθειρξη... 104 ετών για ληστεία σε ψαροταβέρνα

του Μάρκου Γεωργίου / Voria.gr

Συνολικά 104 χρόνια κάθειρξη μοιράστηκαν δύο Αλβανοί που κατηγορούνται ότι λήστεψαν ψαροταβέρνα, πυροβολώντας κατά των υπαλλήλων, το 2008, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 59 χρόνων, στον πρώτο κατηγορούμενο για "ληστεία" και "απόπειρα ανθρωποκτονίας", και στον δεύτερο κάθειρξη 45 χρόνων, για "απλή συνέργεια " στις παραπάνω πράξεις.

Οι καταδικασθέντες δεν μπορούν να εκτίσουν παραπάνω από 25 χρόνια, που αποτελούν το ανώτατο όριο ποινής, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες παρά τα ενοποιητικά στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος τους.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 34 χρονών αντίστοιχα, συνελήφθησαν σε διαμέρισμα της δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012. Στην προσπάθεια του να διαφύγει ο 34χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι και έσπασε το πόδι του- με πατερίτσες εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο. Στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα, μεταξύ των οποίων κι ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ. Από την βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το πιστόλι είχε χρησιμοποιηθεί στην ληστεία της ψαροταβέρνας όπου βρέθηκαν δύο κάλυκες.

Σύμφωνα με τη δικογραφίας, το Δεκέμβριο του 2008, οι δύο δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν εισπράξεις ύψους 3.500 ευρώ άλλα δεν έμειναν ικανοποιημένοι και άρχισαν να χτυπούν τον ιδιοκτήτη για να τους δώσει κι άλλα χρήματα. Όταν επενέβησαν οι έξι σερβιτόρες για να σώσουν το αφεντικό ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε δύο φορές εναντίον τους. Από την μια σφαίρα τραυματίστηκε στο κεφάλι μια υπάλληλος η οποία πρόλαβε να σκύψει πίσω από έναν πάγκο, την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...