Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στη Δυτ. Μακεδονία περιοδεύει η Ντ. Μπακογιάννη

Η Καστοριά και η Φλώρινα είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Δυτική Μακεδονία.
Σήμερα η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τα Γρεβενά όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργο Δαμαστάνη και εκπρόσωπους επαγγελματικών φορέων.
Για τις πυρκαγιές
Σε δηλώσεις της για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα εξέφρασε τη λύπη και σημείωσε ότι «δεν είναι η ώρα ούτε για μικροκομματική κριτική ούτε για υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Είναι ώρα συσπείρωσης και χρειαζόμαστε βοήθεια από το εξωτερικό. Η βοήθεια που ήρθε, δεν είναι επαρκής φοβούμαι, χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη και όλοι μας θα πρέπει να στραφούμε προς την κατεύθυνση να έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα, γιατί αυτά είναι απαραίτητα».
Αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση
Σχολιάζοντας την  απόφαση της κυβέρνηση να αυξήσει το ΦΠΑ στην εστίαση η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την υπερφορολόγηση που πλήττει την αγορά και χαρακτήρισε κωμική την πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή  τη χθεσινή εγκύκλιο για το ΦΠΑ στην εστίαση και πρόσθεσε : «Είναι ντροπή. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα ο χώρος της εστίασης σήμερα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον έναν ειδικό λογιστή για κάθε πιάτο για να μπορεί να δώσει τιμή στα είδη κατά περίπτωση. Η κατάληξη θα είναι ότι θα πολλαπλασιάσουν και θα ανεβάσουν τη φοροδιαφυγή και θα μειώσουν τα έσοδα. Το ταχύτερο δυνατόν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σ’ αυτό το θέμα».
Νομοσχέδιο για ΑΕΙ
Η  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της συγκλήτου του ΕΜΠ να μεταθέσει εξεταστική κατά μία εβδομάδα , σημείωσε ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο, να ρίξει το «μπαλάκι» στους φοιτητές και να αρχίσουν οι φασαρίες στα πανεπιστήμια και κατέληξε : «Όταν 260 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο, ο νόμος της δημοκρατίας λέει ότι οφείλει να εφαρμοσθεί. Τέτοιου είδους φτηνά και παλαιοκομματικά παιχνίδια, με το μέλλον της νέας γενιάς και των φοιτητών της χώρας είναι κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...