Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος:"Ταφόπλακα σε ένα κορυφαίο θεσμό της πόλης μας!"

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της σημερινής Διοίκησης του Δ.Θ. να αποκόψει τη μάνα Θεσσαλονίκη από το παιδί της, να υποστείλει την αναπτυξιακή σημαία της πόλης μας, να μη συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στη ΔΕΘ! Πολλά κέντρα και συμφέροντα δοκίμασαν πολλές φορές από το 1926 να αλώσουν και να πάρουν τη ΔΕΘ από την πόλη μας.

Λοιδόρησαν το χαρακτήρα της, απαξίωσαν το ρόλο της, αμφισβήτησαν τη σημασία της, κατηγόρησαν τις κυβερνήσεις γιατί δίνουν λόγο και ρόλο στη Θεσσαλονίκη, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς γιατί συμμετέχουν, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και επισκέπτες της γιατί στηρίζουν το θεσμό. Θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι οι μεγάλες γενικές εκθέσεις του Παρισιού (Μάιος – 9 ημέρες), του Λονδίνου (Ιανουάριος – 16 ημέρες), του Μιλάνου (Δεκέμβριος – 9 ημέρες), του Βερολίνου (Ιανουάριος – 10 ημέρες) και άλλων μεγαλουπόλεων όπως το Ανόβερο, η Λυών, η Λειψία κ.α. στηρίζονται απ’ όλους τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα τους Δήμους που συμμετέχουν και στις Διοικήσεις τους και συμβάλλουν με τον τρόπο αυτόν στην τοπική ανάπτυξη. Και επίσης ότι στην πόλη μας, όποτε Δήμος και Έκθεση πήραν αποστάσεις, η δεύτερη μπήκε σε τροχιά συρρίκνωσης, όπως έγινε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Παλαιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι για κάθε ευρώ που δαπανάται σε εκθεσιακή δραστηριότητα σε μια πόλη, πάνω από δέκα ευρώ μπαίνουν στον κύκλο εργασιών εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα από τη ΔΕΘ κάθε Σεπτέμβριο εισρέουν πάνω από 50 εκατ. € στην ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι όμως δεν θέλουν η πόλη μας να έχει κεφάλι, δεν θέλουν οι Θεσσαλονικείς να έχουν λόγο, δεν θέλουν οι επιχειρήσεις της να έχουν στήριγμα, δεν θέλουν το μέλλον μας να έχει προοπτική. Η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί την ταφόπλακα του θεσμού που στήριξε και ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο ότι το κυρίαρχο ζήτημα των τελευταίων ετών, που επίμονα διεκδικούμε είναι η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Με μια ΔΕΘ, τη ναυαρχίδα των εκθέσεων της πατρίδας μας, απαξιωμένη, πως θα έχει τύχη ένα τέτοιο εγχείρημα; Ούτε είναι τυχαίο ότι το 90% των μεγάλων αποφάσεων για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης λαμβάνονται από το κοινοβούλιο ή τις κυβερνήσεις το καλοκαίρι. Ποια σημασία θα έδιναν οι κυβερνώντες στην πόλη μας αν δεν υπήρχε η κρησάρα της ΔΕΘ; Καλώ την Διοίκηση του Δ.Θ. να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμμετέχει και φέτος και πάντα ο Δ.Θ. στη ΔΕΘ προβάλλοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών όπως ο εθελοντισμός, η οικολογική συνείδηση, η κοινωνική προστασία, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η δημοκρατική συμμετοχή, η κίνηση με το ποδήλατο, η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α., όπως ανελλιπώς έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και βέβαια προβάλλοντας το μήνυμα της στήριξης της ΔΕΘ και της αθρόας συμμετοχής των Θεσσαλονικέων σ’ αυτή.

Εκτός αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΘ και έχει βρεθεί και ο Δούρειος Ίππος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...