Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διαμερίσματα: Περιμένοντας τους φοιτητές η αγορά «κοιτάζει» προς τα κάτω

Η καθυστέρηση φέτος στην ανακοίνωση των βάσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν επιτρέπει να φανεί πού θα κυμανθούν τα ενοίκια στα λεγόμενα φοιτητικά διαμερίσματα.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι -ή και υποχρεωμένοι από τη μείωση στα εισοδήματα- να ρίξουν τις τιμές. Υπάρχουν όμως και περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, όπου οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και τα περιθώρια μείωσης σχεδόν μηδαμινά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ασάφεια
Προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική, λέει ο πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Αναγνώστου. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων, διαπιστώνει πως διαφαίνεται τάση για μείωση των ενοικίων. «Καινούργιες γκαρσονιέρες που νοικιάζονταν από 400-430 ευρώ, τώρα θα κυμαίνονται στα 370 με 380 ευρώ, ίσως λιγότερο», λέει. «Οι περισσότεροι γονείς ώς τώρα θέλουν να κυμανθούν κοντά στα 300 ευρώ, εκτός κι αν θέλουν να πάρουν κάτι καλό, οπότε κάνουν την υπέρβαση, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια η βάση εκκίνησης για αξιόλογες γκαρσονιέρες -παλιές ανακαινισμένες ή σχετικά καινούργιες- ήταν τα 350 ευρώ», προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...