Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Φωτιές έχει ανάψει στη Ν.Δ. ο Ψωμιάδης με τη "Χρυσή Αυγή" που τη βάφτισε «αδελφό κόμμα»

Φωτιές έχει ανάψει η αναφορά του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκάλεσε «αδελφό κόμμα» κατά την περιοδεία του στην Ξάνθη.
Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Ψωμιάδη και το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, προκάλεσε σήμερα την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο κ. Ψωμιάδης να λέει: «Το ποσοστό της Ν.Δ. στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».
Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι δεν προβάλετε ολόκληρη η δήλωσή του καθώς και ότι παραποιήθηκε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωση ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη αναφορά του και διευκρίνισε ότι δεν εννοεί ότι είναι αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή. «Το νόημα της δήλωσής μου είναι να επιστρέψουν πίσω στη ΝΔ οι αδελφοί ψηφοφόροι που στις εκλογές προτίμησαν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή» τόνισε. Ο κ. Ψωμιάδης, μάλιστα, δήλωσε ότι καταδικάζει ακραίες συμπεριφορές απ΄ όπου και αν προέρχονται.
Νωρίτερα, επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Χρυσή Αυγή.
«Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως «αδερφική κεντροδεξιά παράταξη» από τον υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία, Π. Ψωμιάδη», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό κόμμα της ΝΔ πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της.
Τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη σχολίασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν».
Επεσήμανε ότι κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά «στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα» δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή αδελφή παράταξη.
«Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθεί τη δημοκρατική σταθερότητα και προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ψωμιάδη είχαν αποδοκιμάσει, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, και οι πρόεδροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...