Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Αργός αλλά ορατός ο «θάνατος του Περιπτερά»

Σε τραγική οικονομική κατάσταση φαίνεται πως έχουν περιέλθει το σύνολο των περιπτερούχων της Π.Ε. Ξάνθης, οι οποίοι από τη μια βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται με δραματικά γρήγορους ρυθμούς και από την άλλη... τα έξοδα να τρέχουν χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμά τους καθώς και το προνόμιο που ίδιοι κατείχαν στη διάθεση των τσιγάρων, το κέρδος τους από την πώληση τσιγάρων είναι απειροελάχιστο και ως εκ τούτου κρίνεται ασύμφορο για τους ίδιους το να ποντάρουν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους στην διάθεση τσιγάρων. 
«Για κάθε 50ευρώ τζίρο σε τσιγάρα έχουμε κέρδος μόλις δέκα λεπτά του ευρώ, και για κάθε 100 ευρώ τζίρο κερδίζουμε μόλις τριάντα λεπτά του ευρώ» εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου περιπτερούχων Π.Ε. Ξάνθης κος Σωτήρης Βασιλειάδης, προσθέτοντας πως «την ίδια στιγμή μας ζητάνε υπέρογκα ποσά για ενοίκια που κυμαίνονται από 800 μέχρι και 1000 ευρώ. Το σύνολο των περιπτεράδων βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, καθώς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, τα κέρδη μας είναι ελάχιστα».

Ήδη τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις των περιπτερούχων, που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. «Δεχόμαστε έναν συνεχή και ανελέητο πόλεμο από τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εξαφανίσουν» συμπληρώνει ο κος Βασιλειάδης.
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...