Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης: Το κολατσιό έχει γίνει πλέον πολυτέλεια..

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης και αναφέρει τα εξής:


"Συμπολίτη, Εργαζόμενοι, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές,

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε! Μαζί της αναδύθηκαν και τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της παιδείας. Προβλήματα που στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που διάγει η χώρα μας γιγαντώνονται και οξύνονται μέρα με τη μέρα. Χιλιάδες παιδιά στην πόλη μας – τα δικά μας παιδιά – προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τα στοιχειώδη.
  • Το ζήτημα της σχολικής στέγης έχει τελματώσει. Οι ευθύνες μετατίθενται από τον ένα “υπεύθυνο” στον άλλο, καθώς η πολιτεία κατακρεουργεί τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναγκάζονται να στοιβάζονται σε πρόχειρες αίθουσες η να υπάρχει υπερσυσσώρευση μαθητών στις υπάρχουσες σχολικες αίθουσες.
  • Πολλά νοικοκυριά συμπολιτών μας απειλούνται με διακοπή ρεύματος επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ε.Ε και των μονοπωλίων.
  • Αρκετές οικογένειες και παιδιά στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Τα κρούσματα υποσιτισμού μαθητών αυξάνονται μέρα με τη μέρα με το καθημερινό κολατσιό να έχει γίνει πλέον πολυτέλεια.
Ας μας απαντήσουν οι “υπεύθυνοι” πως θα ανταποκριθεί ένα παιδί στις μαθητικές του υποχρεώσεις όταν του στερούν το ρεύμα στο σπίτι και το φαγητό στο σχολείο;
  • Επιχειρούν να λύσουν το ζήτημα της σχολικής μεταφοράς με ημίμετρα απαξιώνοντας πλήρως την συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Προετοιμάζουν τους γονείς να πάρουν πάνω τους την ευθύνη (να αναγκάζεται ένας γονιός να μεταφέρει δύο και τρία παιδιά με το ιδιωτικό του μέσο, θυσιάζοντας χρόνο απ' τη δουλειά του και έχοντας αυτός την ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς), ποντάροντας στο αίσθημα αλληλεγγύης και την εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας!

Χρησιμοποιούν τον “εθελοντισμό” και την καλή διάθεση των συμπολιτών μας ως όχημα για την ιδιωτικοποίηση συνταγματικά κατωχυρωμένων υποχρεώσεων της Πολιτείας!
  • Η υποχρηματοδότηση της “δωρεάν” Παιδείας δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς.
  • Οι διορισμοί είναι μηδενικοί αυξάνοντας τα κενά θέσεων προσωπικού στα σχολεία και εκτοξεύοντας την ανεργία.
  • Η αξιολόγηση των σχολείων στοχεύει στη μετατροπή του δημόσιου, λαϊκού σχολείου σε επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.
  • Καλούν τους γονείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για δαπάνες τις οποίες οφείλει να έχει μερυμνήσει το κράτος.
  • Μειώνουν συνεχώς τις λειτουργικές δαπάνες ενώ παραπέμπουν πληθώρα ζητημάτων σε ληξιπρόθεσμες «λύσεις» τύπου στο ΕΣΠΑ.

    Οφείλουμε και πρέπει να αντιδράσουμε!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ γονείς και εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία των σχολείων στη Θέρμη.
Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη.
Να μην υπάρχει κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση όλων των μαθητών στα σχολεία της περιοχής μας. Καμία μετάθεση ευθύνης στους γονείς.
Να καλυφθούν τα κενά θέσεων στα σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.
Έκτακτη χρηματοδότηση για τα σχολεία. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα.

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση ΔΕΝ θα λυθούν εάν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μας, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι σύλλογοι γονέων, μαζικά και δυναμικά! Με οργανωμένο αγώνα, συσπείρωση και αλληλεγγύη!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΛΑΪΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΜΠΕΣ ΚΑΙ 'ΣΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...