Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Ένα βήμα μπροστά» για τον Γιάννη Μπουτάρη, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Άμστερνταμ

Foreign Minister Lambrinidis meets with Thessa...
(Photo credit: Wikipedia)
Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθηρίδη «Ένα βήμα μπροστά» κάνει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (14-25/11) και συγκεκριμένα στο τμήμα «Reflecting images panorama». Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί επί δέκα εβδομάδες τον Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις δημοτικές εκλογές του 2010 στη Θεσσαλονίκη .

Επιτυχημένος Έλληνας οινοπαραγωγός και απεξαρτημένος αλκοολικός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και δραστήριο μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, ο Γιάννης Μπουτάρης κατέβηκε στα 68 του χρόνια ως υποψήφιος για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθηρίδης περιγράφει τη ταινία του ως εξής: «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο ιστορικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013 και τον Μαίο στο Γαλλο-γερμανικό κανάλι ΑΡΤΕ στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...