Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εντυπωσιακή υποδοχή Βαρθολομαίου με παρατράγουδα

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σε αλλά και με "συνοδεία" από παρατράγουδα σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στο δήμο Σιντικής.

Συγκεκριμένα, όλα πήγαιναν καλά μέχρι το Ακριτοχώρι.

Ενώ ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας χαιρετούσε το συγκεκριμένο πλήθος, δύο γυναίκες τον αποδοκίμασαν αποκαλώντας τον "προδότη".

Αμέσως δημιουργήθηκε αναστάτωση, κάτοικοι αντέδρασαν όπως και τοπικοί παράγοντες, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να της απομακρύνει.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους πιστούς να μην συγχύζονται με τις κυρίες που τον αποδοκίμασαν διότι όπως σημείωσε, "υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης".

"Ο καθένας με τις πεποιθήσεις και τις απόψεις του, σέβομαι τη γνώμη όλων των ανθρώπων, μπορεί έτσι να τη δίδαξαν, έτσι να την κατήχησαν", είπε ο κ.Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:

"Εμείς είμαστε ανοιχτοί προς όλους τους ανθρώπους και αυτούς που μας αγαπούν και αυτούς που δεν μας αγαπούν και μας αποδοκιμάζουν".

Οι κάτοικοι του Ακριτοχωρίου, στην πλειοψηφία τους ποντιακής καταγωγής, υποδέχτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με άνθη, ποντιακή χορωδία και μουσική.

Μετά την κεντρική πλατεία του Ακριτοχωρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με τιμές στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, όπου νωρίτερα είχε αφιθχεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και τοπικοί αξιωματούχοι.

Πηγή: Infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...