Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Καλαμαριά: Σε νέα φάση το παραλιακό μέτωπο

Νέα δεδομένα για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς διαμορφώνονται μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης να δεχτεί το αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς, ώστε να μην δομηθεί η παραθαλάσσια ζώνη. Για το θέμα αυτό είχαν προκύψει πριν από ενάμισι περίπου μήνα έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής στις εργασίες ανοικοδόμησης που ξεκίνησαν σε οικόπεδο, μπροστά στη θάλασσα.

«Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και την τρίμηνη αναστολή των οικοδομικών εργασιών που εξέδωσε στις 8 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, αναμένουμε την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης που θα συνοδεύεται και από σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία θα εκδώσει σύντομα ο Δήμος» τονίζει στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι με τις παραπάνω ενέργειες ενισχύεται η επίσημη θέση του Δήμου κατά της ανοικοδόμησης του παραλιακού μετώπου, άποψης που υποστηρίζεται από την προωθούμενη αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σε ό,τι αφορά τους 17 ιδιοκτήτες του οικοπέδου αλλά και άλλων οικοπέδων στην ίδια ζώνη, ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ότι θα υπάρξει συνεννόηση μαζί τους ώστε να ανταλλάξουν τις ιδιοκτησίες τους με άλλες, ίσης αξίας, η οποία θα προσδιοριστεί από ορκωτούς εκτιμητές. Ανάμεσα στις ιδιοκτησίες βρίσκεται, άλλωστε, και μία του βουλγαρικού προξενείου για την οποία προβλέπεται συνεννόηση του υπουργείου Εξωτερικών και την Κτηματική Υπηρεσία ώστε να δοθεί στο βουλγαρικό δημόσιο κάποιο άλλο ακίνητο, σε άλλη περιοχή της χώρας.

Θετικά αντιμετώπισαν τις εξελίξεις για το παραλιακό μέτωπο και οι κάτοικοί του, οι οποίοι ωστόσο παρακολουθούν το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...