Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ισόβια για το φόνο του 33χρονου Γ. Κυριατζίδη

Καταζητούνται άλλοι δύο δράστες

Ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια η Δικαιοσύνη τιμώρησε τον έναν από τους τρεις δολοφόνους του 33χρονου Καβαλιώτη Γιάννη Κυριατζίζη, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν ασύλληπτοι –καταζητούμενοι από την Interpol.

Συγκεκριμένα, με ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και επιπλέον 12ετή κάθειρξη για απαγωγή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία καταδικάστηκε ο 45χρονος Γιάννης Καγιαλίδης (από τη Φλώρινα) από το Μικτό Κακουργοδικείο Δράμας, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία.

Οι τρεις δράστες είχαν απαγάγει τον άτυχο Γιάννη Κυριατζίδη, στις αρχές Ιανουαρίου 2007, από την Καβάλα και τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του δήμου Παγγαίου, όπου τον ξυλοκόπησαν άγρια για να τους αποδώσει ποσό 15.000 ευρώ, που –όπως ισχυρίστηκε ο καταδικασθείς δράστης- όφειλε σε έναν από τους δυο καταζητούμενους συναυτουργούς του εγκλήματος. Στη συνέχεια τον έδεσαν σε δέντρο και του κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές έως θανάτου. Το πτώμα του το έθαψαν σε μέρος κοντά στο (σημερινό) τούνελ της Εγνατίας Οδού, στην Εξοχή Ελευθερούπολης, όπου και βρέθηκε στα μέσα του περασμένου Μαϊου (2010) –ύστερα από υπόδειξη του 45χρονου δολοφόνου.
Εκτιμάται ότι η δολοφονία διαπράχθηκε κατά το διάστημα 8-10 Ιανουαρίου 2007. Οι συγγενείς του Γ. Κυριατζίδη, λίγες εβδομάδες αφότου έπαψε να δίνει σημεία ζωής, δήλωσαν επίσημα την εξαφάνισή του στις Αρχές και ακολούθησαν πολύμηνες αναζητήσεις του θύματος (ακόμα και μέσω τηλεοπτικής εκπομπής), χωρίς αποτέλεσμα.
Στη διάρκεια της δίκης, πάντως, δεν αποδείχθηκε οποιαδήποτε οφειλή του θύματος προς τους δολοφόνους του.
Οι άλλοι δύο συναυτουργοί του φόνου ( που κατάγονται από περιοχή του δήμου Παγγαίου) διαφεύγουν της σύλληψης - πληροφορίες όμως τους θέλουν να βρίσκονται στη Γερμανία (όπου και είχαν πρωτογνωριστεί με το θύμα). Εις βάρος τους έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταζητούνται από την Interpol.
Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη τους από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του θύματος με τους μετέπειτα δολοφόνους του μέσω του κινητού του τηλεφώνου (έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου)


kavalanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...