Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αντιπαραθέσεις Γιάννη Μπουτάρη - Κώστα Γκιουλέκα

«Εάν βρείτε το παραμικρό, μαζί θα πάμε στο εισαγγελέα, δεν νιώθουμε την ανάγκη να καλύψουμε κανέναν»... δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, απευθυνόμενος στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου η νέα δημοτική αρχή.

Την Τετάρτη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Οικονομιών Χασδάι Καπόν θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και ο κ. Γκιουλέκας είπε στον δήμαρχο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει ως «άλλοθι» την κατάσταση που παρέλαβε για να κάνει νέες απολύσεις προσωπικού στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης ή σε άλλες υπηρεσίες, «αποκεφαλισμούς» και «διωγμούς».

Ο Γ. Μπουτάρης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Επισήμανε ότι στόχος του είναι η προσέλκυση τουριστών με την αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, θα ξαναπάει στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ θα επισκεφθεί τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και θα καλέσει δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτή πόλη και η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μπουτάρης δεν ένιωσε την ανάγκη να πει κάτι στον κ. Νταβούτογλου σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ότι "το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο, και για το θέμα του casus belli".

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι δεν κάνει εξωτερική πολιτική, τον ενδιαφέρει η προσέλκυση τουριστών και ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι θα βοηθήσει να πάνε Τούρκοι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη.

Για «ρομαντική» διάθεση του δημάρχου μίλησε ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Α. Νταβούτογλου, τονίζοντας ότι κάνει δημόσια εξωτερική πολιτική και προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του εις βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...