Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου το θύμα της «ζαρντινιέρας» (VIDEO Ντοκουμέντο)

Ο Κύπριος πολίτης Αυγουστίνος Δημητρίου, ο οποίος όταν ήταν φοιτητής έπεσε θύμα άγριας αστυνομικής βίας χωρίς κανένα λόγο στις 17 Νοέμβρη 2006 στη Θεσσαλονίκη, σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κατηγορίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στάση και αντίσταση κατά της αρχής».

Το θύμα της άγριας επίθεσης που του προκάλεσε σημαντικές σωματικές βλάβες βρίσκεται σήμερα απέναντι στους δράστες της κακοποίησής του κατηγορούμενος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης πρόκληση διακεκριμένων φθορών και αντίσταση κατά της αρχής, στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αυγουστίνος ήταν στην πλατεία Χημείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, «έσπαζε και πετούσε μάρμαρα σε αστυνομικούς και συμμετείχε σε ομάδα που πετούσε βόμβες μολότοφ», παρά το διάσημο πλέον βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του που δείχνει μόνο του το θύμα να βρίσκεται έρμαιο στην αστυνομική βαναυσότητα.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα μετά από αναβολή που είχε πάρει τον περασμένο Απρίλιο, οπότε ο Κύπριος σπουδαστής δεν είχε καταφέρει να παραστεί στο δικαστήριο λόγω ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες μετά από την κακοποίηση και σύλληψη του Α. Δημητρίου, η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης υποστήριζε ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε γιατί «έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί» Λόγω αυτής της ανακοίνωσης, το περιστατικό έγινε γνωστό ως «η υπόθεση της ζαρντινιέρας».tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...