Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κλείνει το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη;

Seal of the United States Department of State.Image via WikipediaΦήμες για παύση της λειτουργίας του προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τείνουν να γίνουν βεβαιότητα, μετά την έκθεση του State Department, όπου σημειώνεται η χαμηλή απόδοση του προξενείου, τόσο από προξενική δραστηριότητα, όσο και από δημόσια δραστηριότητα.

Όπως υποστηρίζεται, το συγκεκριμένο προξενείο δεν προσφέρει διπλωματικά οφέλη στις ΗΠΑ, αφού στην ουσία είναι μια επέκταση της πρεσβείας, οπότε κατ’ επέκταση δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του προξενείου. Μάλιστα, με δεδομένο το γεγονός ότι η πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα είναι πολύ εύκολη, οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στο κλείσιμο του προξενείου, παρόλο που τόσο ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, όσο και η πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, διαφωνούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην ελληνική πλευρά, το υπουργείο εξωτερικών βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι διπλωματικές αποστολές και άλλων χωρών που βρίσκονται στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...