Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού στη Θεσσαλονίκη

A man and a woman performing a modern dance.Image via Wikipedia
Φεστιβάλ σύγχρονου χορού διοργανώνει από αύριο ως και τις 24 Ιουνίου ο δήμος Θεσσαλονίκης στο θέατρο Κήπου αλλά και στο κλειστό δημοτικό θέατρο «Άνετον» της πόλης.
Στο φεστιβάλ μετέχουν παρουσιάζοντας «δουλειά» τους 20 χορευτικά σχήματα της πόλης ενώ επικεφαλής των παραστάσεων έχει τεθεί ο διάσημος χορευτής και χορογράφος David Zambrano από τη Βενεζουέλα που παραχώρησε ήδη σειρά master classes στους χορευτές των ομάδων της Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός για την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη και τη λειτουργία του ανοιχτού θεάτρου Κήπου στην καρδιά της πόλης ενώ ήδη προγραμματίζονται και οι εκδηλώσεις του Ιουλίου με τις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» οι οποίες φέτος προσανατολίζονται στη φιλοξενία θεατρικών σχημάτων της πόλης με έμφαση στο μουσικό θέατρο και την κωμωδία.
«Η καλλιτεχνική ζωή της πόλης είναι μέρος της πολιτιστικής, κι αυτή μέρος της γενικότερης αισθητικής των πολιτών και της πόλης γενικότερα. Είναι η αισθητική πλευρά που φιλοδοξούμε να αναβαθμίζουμε - αν και η αισθητική δεν επιβάλλεται - αλλά τουλάχιστον υποδεικνύεται» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στην προσπάθειά του να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στην προγραμματισμένη σήμερα συνέντευξη τύπου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
«Εμένα είτε με θέλετε είτε όχι θα μ’ έχετε στο σβέρκο τα επόμενα τρία χρόνια» έλεγε χαρακτηριστικά και αστειευόμενος ο κ. Μπουτάρης ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος αλλά και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού, Σπύρος Πέγκας «στόχος του δήμου τον τομέα του πολιτισμού δεν είναι να παίξει το ρόλο του διαχειριστή μεγάλων και πολυέξοδων εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών πρακτόρων αλλά να παράγει o ίδιος ο δήμος πολιτιστικές δραστηριότητες των φερέλπιδων καλλιτεχνών - πολιτών του».
Η πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ χορού δίνεται αύριο στο θέατρο Κήπου από τον David Zambrano σε δική του χορογραφία (σόλο σε δύο πράξεις).
Ακολουθούν εναλλάξ στο θέατρο Κήπου και το θέατρο «Άνετον» παραστάσεις από τις ομάδες χορού Ditto, «Εν λευκώ», «Δρώσα μάζα», «Αδράστεια», «Κιναίσθηση» , «Χορευτές του Βορρά», «Αμάγαλμα», «Aniline dance theater», «Σώμαως», «Vis Motrix», «B+6», «Παρουσίες-Μπέτυς Βυτινάρου», «Trickorteat dance co», «Carnation», «Dance promotion company», «Pendulum», «Present bodies», «Eσαεί εν ροή», «Θέατρο σιγής» «Ballettan», και «Μίνθη».
Τα εισιτήρια για κάθε παράσταση ορίστηκαν στα 7 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...