Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες οργανώνονται στην Καστοριά

Για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 και την ΓΕΩΡΓΙΑ 2020 συζήτησαν το βράδυ (20.00) της Τρίτης, 21 Ιουν 2011, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυκάρπης Καστοριάς, νέοι της Καστοριάς με τον Τεχνικό Συνεργάτη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, με την υποστήριξη του Άκη Γιάτσογλου (ΑΓΡΟΡΑΜΑ, 6936054007).
Κατά την  διάρκεια της συζήτησης και μετά τις ερωταποκρίσεις έγινε απολύτως σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για  προβληματισμό και ενεργοποίηση για τις συνθήκες στον αγροτικό κόσμο τόσο για το 2020, αλλά και για το 2030 και 2040, διότι οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες εκτιμάται ότι θα είναι ΕΝΕΡΓΟΙ Αγρότες για πολλά χρόνια ακόμα και πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εντατικότερα και με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.
Από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν φαίνεται ότι  θα υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων, ενώ όλες οι ενδείξεις  προσανατολίζονται ότι θα υπάρξει, για πολλούς λόγους, αύξηση της  τιμής των βασικών ειδών διατροφής. Στόχος των επαγγελματιών αγροτών πρέπει να είναι η επαναφορά μέρους της απολεσθείσας υπεραξίας των αγροτικών προϊόντων διατροφής στον παραγωγό, διεισδύοντας στον έλεγχο τμήματος της διακίνησης και εμπορίας της αγροτικής παραγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...