Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης- εφιάλτης πάλι τα σκουπίδια

 Υπό κατάληψη τελεί από τις 6 τα ξημερώματα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη του νομού Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα παραμείνει κλειστός έως και την Τετάρτη, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αύριο και μεθαύριο στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εξαιτίας αυτών των κινητοποιήσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, Κώστα Ζέρβα, από την έκβαση της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή θα εξαρτηθεί εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι νέες κινητοποιήσεις.
Από την τριήμερη κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς αυτή τη στιγμή ελάχιστα απορριμματοφόρα μπορούν να εναποθέσουν σκουπίδια στο χώρο.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του κεντρικού δήμου, Στάθης Αβραμίδης, η εικόνα σήμερα στην πόλη είναι καλή όμως το επόμενο διήμερο που θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα γεμίσουν οι κάδοι απορριμμάτων και θα αρχίσουν να σχηματίζονται οι πρώτοι λόφοι στους δρόμους.
Υπολογίζεται πως καθημερινά στο δήμο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 450 τόνοι σκουπιδιών. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι πως η συσσώρευση των απορριμμάτων θα συνοδευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...