Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ημερίδα Νέων Ερευνητών «Τέχνη και Λατρεία»

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 13:  Artist Damien H...Image by Getty Images via @daylifeΜε αφορμή την έκθεση του Damien Hirst,  New Religion, πραγματοποιείται Ημερίδα Νέων Ερευνητών, με θέμα «Τέχνη και Λατρεία», το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις 12.00-17.00.

Στην ημερίδα συμμετέχουν νέοι υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές, οι οποίοι θα σχολιάσουν θέματα που θίγει η εν λόγω έκθεση. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση λόγου που οργανώνεται από το ΜΜΣΤ για την έκθεση του Damien Hirst (φωτό).

Οι εισηγήσεις καλύπτουν μια σειρά ζητημάτων σύγχρονης θεωρίας και ιστορίας της τέχνης, που προκύπτουν από το περιεχόμενο της έκθεσης και σχολιάζουν ποικίλα θέματα, από το λατρευτικό ρόλο των εικόνων, την εμφάνιση των Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών, μέχρι την οικειοποίηση θρησκευτικών εικονογραφικών τύπων και την επαναπραγμάτευσή τους στο πλαίσιο της σύγχρονης τέχνης.

Την ημερίδα συντονίζει η Αρετή Αδαμοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...