Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

«Τέλος η ΑΥΤΟδιοίκηση . Για όλα θα αποφασίζει η ΑΘΗΝΑ»

Με την ευκαιρία τελευταίων εξαγγελιών της Κυβέρνησης για νέα παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν.Θ. κ. Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση.
 Τα παραδείγματα πολλά, με κορυφαίο τον «Καλλικράτη» που σήμερα σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι εξελίχθηκε σε «Προκρούστη» της Τ.Α., όπως είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στα μέσα του 2010.
Τελευταίο παράδειγμα η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης να εμφανίσει μείωση της ανεργίας με χρήματα της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης!…
Με έκπληξη λοιπόν οι άνθρωποι της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες Υπουργούς της Κυβέρνησης να ομιλούν για ένα «καταπληκτικό» σχέδιο που θα δημιουργήσει 25.000-75.000 θέσεις εργασίας μέσα από την υποχρεωτική δέσμευση θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. και μέσα από την υποχρεωτική άντληση δανείων των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δάνεια που θα δεσμεύσουν τους πόρους της Τ.Α. για δεκαετίες ολόκληρες και θα ανεβάσουν υπέρμετρα τον δανεισμό των Δήμων της  χώρας μας!
Δεν φθάνουν δηλαδή οι υπεξερεθέντες από την Κυβέρνηση θεσμοθετημένοι πόροι της Τ.Α. κατά το 2010, δεν φθάνει η υπεξαίρεση των χρημάτων του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ» κατά το τρέχον έτος – του προγράμματος δηλαδή που δήθεν θα υποστήριζε τον «Καλλικράτη» από 1.1.2011 – έχουμε τώρα με απόφαση της Κυβέρνησης και αφαίρεση πόρων της Τ.Α. (φόρος ζύθου, τέλη διαφήμισης και τέλη ακίνητης περιουσίας) που τα είχαν προγραμματίσει για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες οι Δήμαρχοι της χώρας μας, για να χτυπήσει δήθεν η Κυβέρνηση την ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη λόγω ακριβώς της δικής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής.
Και όχι μόνο αυτό.
Θα υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Δήμους να υποθηκεύσουν τα έσοδά τους από τους παραπάνω πόρους για τα επόμενα 20-30 χρόνια και να συνάψουν δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εμφανίσει η Κυβέρνηση μειωμένη την ανεργία στον τόπο μας…
Ενώ δηλαδή μόλις προ διμήνου η Κυβέρνηση εμφάνιζε την Ελληνική Τ.Α. ως υπερχρεωμένη στις Τράπεζες, σήμερα την υποχρεώνει να χρεωθεί σε αυτές ακόμη περισσότερο!…
Ωραία ΑΥΤΟδιοίκηση αποκτήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια στην χώρα μας!
Αποφασίζει η Κυβέρνηση από την ΑΘΗΝΑ ακόμη και για το τελευταίο ευρώ που είχε θεσμοθετηθεί κατά το παρελθόν για τους Δήμους της χώρας μας έτσι ώστε αυτοί να έχουν πραγματική δυνατότητα να ασκούν ΑΥΤΟδιοίκηση!
Αλλά αν η Κυβέρνηση αποφασίζει ΚΕΝΤΡΙΚΑ από την ΑΘΗΝΑ για όλα τα θέματα των Δήμων, τότε τι ΑΥΤΟδιοίκηση έχουμε;
Και για ποια θέματα θα αποφασίζουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια;
Και ποιος θα είναι ο ρόλος των αιρετών στους μόλις 325 Δήμους της χώρας μας;
Ο ρόλος του τροχονόμου των αποφάσεων που λαμβάνονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ;
Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι σοσιαλισμός και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ δεν μπορούν να συμβιώσουν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...