Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΝΔ: Προσπάθεια «απαξίωσης» της Β. Ελλάδας από την κυβέρνηση

I took this photo of an S-58T with Bambi Bucke...Image via Wikipedia
Για προσπάθεια «απαξίωσης» και «απογύμνωσης» της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την απόφαση για μετεγκατάσταση, από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα, της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ).

Ο κ. Τζίμας χαρακτήρισε «αναληθή» τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ότι θα υπάρξει οικονομικό όφελος από τη μετεγκατάσταση και αμφισβήτησε ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, πήραν μέρος στην κατάσβεση μόνο του 5% των πυρκαγιών.

Ανέφερε δε ότι η μετεγκατάσταση θα αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα της Πολεμικής Αεροπορίας και επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Μοίρα της Θεσσαλονίκης συμμετείχε το 2010 στην κατάσβεση του 48,6% των πυρκαγιών στη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Ζήτησε να μην γίνει η μετεγκατάσταση, διότι, όπως είπε, δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη από τις πυρκαγιές η Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, παρατήρησε ότι η 383 ΜΕΕΑ εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και επιχειρείται η μετεγκατάσταση της μόλις έπαψε να είναι Υπουργός Αμυνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι βουλευτές Μαργαρίτης Τζίμας, Γιάνης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Βαρτζόπουλος, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Στ. Καλαφάτης είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και παλινωδίες, η Ελ. Ράπτη αναφέρθηκε στην καμπάνια ενημέρωσης για τις μεταμοσχεύσεις και ο Θ. Καράογλου τόνισε ότι είναι απελπιστικά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το επτάμηνο του 2011.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ή κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, ο κ. Τζίμας σχολίασε πως δεν γίνεται πολιτική με σενάρια και δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις. Οι υπόλοιποι βουλευτές είπαν ότι καλύπτονται από τη δήλωση που έκανε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...