Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από εργαζόμενους


Υπό κατάληψη τελεί από νωρίς το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη του νομού Θεσσαλονίκης, από εργαζόμενους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός έως και την Τετάρτη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, Κώστας Ζέρβας, λόγω της κατάληψης ένα με δύο απορριμματοφόρα από κάθε δήμο θα μπορούν να εναποθέτουν σκουπίδια στο χώρο, κυρίως νοσοκομειακά απόβλητα.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάση Παππά, η πόλη θα γεμίσει με σκουπίδια, εάν η κατάληψη στο ΧΥΤΑ συνεχιστεί έως και αύριο.

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, έως και την Τετάρτη, οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι απορρίμματα», δήλωσε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας πως σε καθημερινή βάση στο δήμο συγκεντρώνονται περίπου 500 τόνοι σκουπιδιών.

Ανάλογες εκκλήσεις προς τους πολίτες απευθύνουν και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ένα με δύο απορριμματοφόρα ανά δήμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...