Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΓΠ του μέλλοντός μας με τους Νέους Αγρότες Θεσσαλονίκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον κ. Γρηγόρη Αλεξιάδη (Περιφερειακό Σύμβουλο Κεν. Μακεδονίας και υπεύθυνο για αγροτικά θέματα) στο γραφείο του στην οδό Παπαναστασίου και είχε συνεργασία μαζί του για θέματα του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου με ορίζοντα το 2020.
Την αντιπροσωπεία  απετέλεσαν οι: Στέλιος Βογιατζής-Πρόεδρος, Όλγα Παναγιωτίδου-Γραμματέας, Αθανάσιος Καμάρης & Γιώργος Μπότας, συνοδευόμενοι από τον Δ. Μιχαηλίδη, ενώ στην συνάντηση προσήλθε αργότερα και ο κ. Δ. Εθυμιάδης-Αντιπεριφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας.
Μεταξύ των  θεμάτων που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν:
  1. Η υποστήριξη της συνεχιζόμενης αγροτικής επαγγελματικής κατάρτισης μέσω εγκατάστασης Συστήματος Ανταλλαγής Εμπειριών. Οι ανταλλαγές θα προβλέπουν 4μελείς, 8μελείς η πολυμελείς ομάδες Νέων Αγροτών, που θα μπορεί να υποδεχθεί η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης στην περιοχή της και στην αποστολή ομολόγων ομάδων Νέων Αγροτών από την Θεσσαλονίκη σε άλλες περιοχές της Ελλάδος ή/& σε άλλες χώρες.
  2. Η διοργάνωση Βαλκανικού Συνεδρίου Νέων Αγροτών το τέλος Νοε 2012, στην περιοχή Θεσσαλονίκης για 100 περίπου Νέους Αγρότες, και σαν σηματοδότηση μιας νέας εποχής ειρηνικής προσέγγισης του κοινού αγροτικού Βαλκανικού μέλλοντος, 100 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
  3. Η προσπάθεια ορισμού χώρων επιδεικτικών πειραματικών αγροκτημάτων, σε κάθε καλλικρατικό δήμο, όπως οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, για την υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, και την προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης των νέων επενδυτών σε καινοτόμες καλλιέργειες στον αγροτικό τομέα.
Οι επόμενες δραστηριότητες στην Θεσσαλονίκη είναι:
6 Νοε 2011, Βασιλικά, 20.00, Συνάντηση-Συζήτηση για  την ΚΓΠ
29 Νοε 2011, Θέρμη, Hyatt, 12.00, Προγραμμα δράσης ΠΕΝΑ 2012
4 Δεκ 2011, Χαλάστρα, 20.00, Συνάντηση-Συζήτηση για  ΚΓΠ
18 Δεκ 2011, Λητή, Γιορτή Κτηνοτρόφων Αγ. Μόδεστος
8 Ιαν 2012, Λαγκαδάς, 20.00, Συνάντηση-Συζήτηση για ΚΓΠ
4 Φεβ 2012, Θεσσαλονίκη, 12.00, Agrotica, Νέοι Αγρότες & ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Στην φωτογραφία (από αριστερά) Σάκης Καμάρης, Όλγα Παναγιωτίδου, Γρηγόρης Αλεξιάδης, Στέλιος Βογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...