Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

«Λωξάντρα»: Η επιτυχία της χρονιάς !

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ξεπερνώντας συνολικά τους 80.000 θεατές, η «Λωξάντρα», επαναλαμβάνεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη θεατρική σεζόν 2011-2012. Η αγαπημένη ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου, ζωντανεύει και πάλι στη σκηνή από την Φωτεινή Μπαξεβάνη, σε διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

H «Λωξάντρα» μεταφέρθηκε στη Μονή Λαζαριστών (Λαϊκή Σκηνή – «Σωκράτης Καραντινός»), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας του Κ.Θ.Β.Ε. με τον Δήμο Παύλου Μελά, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η θρυλική ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας, εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...