Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Τη βοήθεια της ΕΛΑΣ για παρεμπόριο και κυκλοφοριακό ζήτησε ο Γ. Μπουτάρης

Τα σοβαρά και δισεπύλητα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, όπως το κυκλοφοριακό, το παρεμπόριο, οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών, η ρύπανση και η επαιτεία, συζήτησαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το παρεμπόριο που πλήττει τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και η καταπολέμησή του, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη σύλληψης των ατόμων που εισάγουν και διακινούν παραποιημένα προϊόντα. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του συντονισμού των δράσεών τους.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα καλύτερης αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της πόλης για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, ιδίως στα σημεία όπου υπάρχουν ράμπες αναπήρων και πεζόδρομοι, ενώ τέθηκε και το θέμα της αλλαγής του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, με στόχο να περιοριστεί στις βραδινές ώρες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...