Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» με μηνυτήρια αναφορά του ο Χρ. Πάχτας


Άρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί εφέτης-ανακριτής, που θα χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τα επεισόδια στη Χαλκιδική, ζητά, με παραγγελία του προς τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Δασούλας.

Η κίνηση αυτή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν από περίπου δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας.

Κατά πληροφορίες, στην αναφορά του ο κ. Πάχτας «δείχνει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένοι πολίτες, υπό την προστασία βουλευτών του κόμματος, αντιδρούν έντονα στη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΑΕ Ελληνισμός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από το Σεπτέμβριο του 2011.

Ακόμη, με την αναφορά του ο κ. Πάχτας ζητά να ασκηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ υποστηρίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν δεν είναι αρκετές για να προστατεύσουν τη ζωή πολιτών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία, όπως φέρεται να λέει, απειλείται, λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει στην προανάκριση.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πάχτας στην αναφορά του καταγράφει και άλλα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην περιοχή κατά το Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2012 με επιθέσεις κουκουλοφόρων, βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά και ρόπαλα. Όπως φέρεται να καταγγέλει, κατά τα επεισόδια αυτά κινδύνευσαν να καούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν, ενώ πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητά τους.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Πάχτα, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείεται να ερευνήσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα.

Επίσης, υπό διερεύνηση δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα των ποινικών διώξεων που έχουν μέχρι σήμερα ασκηθεί, οι οποίες είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, παρά τα βαρύτατα αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...