Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πρώτη δικαίωση για 104 εργαζομένους στο δήμο Θεσσαλονίκης

Προσωρινή διαταγή που δικαιώνει κατ΄ αρχήν 104 εργαζομένους του δήμου Θεσσαλονίκης, των οποίων οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου λήγουν τους επόμενους μήνες, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

Με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων έχει προσδιοριστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, οι 104 εργαζόμενοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από έργου ή ορισμένου χρόνου -ανάλογα με την περίπτωση- σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς -όπως ισχυρίζονται- καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, ενώ ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται έως και 7 χρόνια με το συγκεκριμένο καθεστώς.

Έπεται συνέχεια
Αντίστοιχη προσφυγή εργαζομένων στα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απασχολήσει αύριο το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Έως στιγμής έχουν προσφύγει δεκάδες εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας στη δικαιοσύνη, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...