Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στα 60 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στα εξήντα ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, την ώρα που βάσει οδηγιών του υπουργείου Υγείας, έχουν σταματήσει οι αιμοληψίες στα Κέντρα Αιμοδοσίας Λάρισας, Κατερίνης, Βέροιας, Κιλκίς και Γιαννιτσών.

Με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως διευκρίνισε η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου, Γ. Παπαϊωάννου, το αίμα που έχει ληφθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες στις ανωτέρω πόλεις έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», δήλωσε η κ. Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι άλλος ένας ασθενής με τον ιό του Δυτικού Νείλου έχασε τη Δευτέρα τη ζωή του, ανεβάζοντας -σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων)- τον αριθμό των νεκρών από τη εν λόγω νόσο σε τέσσερις.

Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν λάβει εξιτήριο 26, ενώ 29 νοσηλεύονται ακόμη. Από αυτούς οι οκτώ βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...