Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θεσσαλονίκη: Προσεκτικά οι αιμοληψίες λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου

Με ιδιαίτερη προσοχή πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν σταματήσει, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, οι αιμοληψίες στα Κέντρα Αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Γωγώ Παπαϊωάννου, το αίμα που έχει ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες στις παραπάνω πόλεις έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί.
«Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, τη χρηματοδότηση από τα υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που έχουν σχεδιάσει οι τοπικοί φορείς του νομού Θεσσαλονίκης ζητεί με σχετική επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, το εν λόγω πρόγραμμα προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Νομαρχία, την ΤΕΔΚ, την ΑΝΕΘ, και τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των ορυζώνων της περιοχής. Έχει δε εφαρμοστεί με επιτυχία σε πειραματικό στάδιο και προβλέπει την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό.
Όπως σημειώνει ωστόσο, οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι, όπως καταδεικνύει και η ελληνική και διεθνής επιστημονική εμπειρία, θα μπορούσε να συμβάλουν στην αποφυγή των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...