Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Συγκέντρωσαν σχολικά είδη για 130 μαθητές άπορων οικογενειών

Σχολικά είδη σε περίπου 130 μαθητές άπορων και οικονομικά ασθενών οικογενειών της Ξάνθης πρόκειται να διανέμει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, σχολικά είδη τα οποία συγκεντρώθηκαν από... δωρεές πολιτών της Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αριθμεί 80 μέλη και παρουσιάζει κάτι παραπάνω από μισό χρόνο ζωής με δράσεις και έμπρακτη στήριξη στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Ξάνθης, απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Ξάνθης να προσφέρουν σχολικά είδη, καινούργια ή μεταχειρισμένα, ώστε αυτά να δοθούν σε μαθητές που δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σχολικά είδη, ενόψει και της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι πολίτες, για ακόμη μια φορά, ανταποκρίθηκαν θετικά και μαζικά πρόσφεραν από το υστέρημά τους, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι η εθελοντική προσφορά και βοήθεια είναι αυτή που έχει αντικαταστήσει τις σχεδόν ανύπαρκτες κοινωνικές δομές της πολιτείας. 

Πλέον των σχολικών ειδών, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσφέρει παράλληλα ρουχισμό και τροφές σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, και οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ως απόρροια της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, συλλέγει και διανέμει στις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού της Ξάνθης φάρμακα, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση ενώ παράλληλα συνδράμει και στην επιδιόρθωση πιθανόν προβλημάτων που παρουσιάζουν οι οικίες άπορων οικογενειών οργανώνοντας συνεργεία από διάφορους τεχνικούς για μικροεπισκευές.

Όπως αναφέρουν μάλιστα μέλη της Ομάδας στο ThrakiToday.com περισσότερες από 60 οικογένειες της Ξάνθης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης και ως εκ τούτου η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αναλάβει την αποκλειστική διάθεση καθημερινών γευμάτων στις οικογένειες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...