Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στα όρια της φτώχειας 16.000 Ξανθιώτες, δράσεις κοινωνικής υποστήριξης!

Όλο ένα και μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες της Π.Ε. Ξάνθης ο ...αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά.

Ήδη ο αριθμός των άπορων οικογενειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στην Ξάνθη ξεπερνά τις 16.000 ευρώ, τη στιγμή που το ποσοστό των ανέργων, επί του ενεργού πληθυσμού, αγγίζει το 50%,.

Τόσο η Μητρόπολη Ξάνθης όσο και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργούν Κοινωνικά Παντοπωλεία στην πόλη της Ξάνθης, τα οποία συλλέγουν τρόφιμα και ρουχισμό και τα οποία διαθέτουν εκ νέου σε οικογένειες και πολίτες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Αντίστοιχη δράση δρομολογείται και στον δήμο Αβδήρων με τη δημιουργία εκεί Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την ίδια στιγμή τον δεύτερο μήνα λειτουργίας του διανύει το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης που προσφέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και άπορους πολίτες. Παράλληλα, η Μητρόπολη προσφέρει καθημερινά περίπου 200 μερίδες φαγητού καλύπτοντας βιοποριστικές ανάγκες πολιτών της Ξάνθης που βιώνουν σε καθημερινή βάση τις καταστροφικές επιπτώσεις της κρίσης και των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αβδήρων παρασκευάζονται και διανέμονται σε άπορους καθημερινά περίπου 20 μερίδες φαγητού καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του πεδινού τμήματος του πληθυσμού της Ξάνθης.

Μεμονωμένα φορείς και σύλλογοι συλλέγουν τρόφιμα και ρουχισμό τα οποία είτε διαθέτουν απευθείας σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη είτε τα διαθέτουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της περιοχής, ενώ συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση προγεύματος (ένα κουλούρι) σε περισσότερους από 350 μαθητές δημοτικών σχολείων της Ξάνθης οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...