Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Την Δευτέρα δικάζονται οι 11 συλληφθέντες του ΑΠΘ


​Την Δευτέρα δικάζονται οι 11 συλληφθέντες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα, αφού ζήτησαν και πήραν αναβολή.

Μάλιστα, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του συλληφθέντες , συνάδελφοί τους και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία από το Πανεπιστήμιο προς τα Δικαστήρια.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ


Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία με μια αστραπιαία επιχείρηση, εισέβαλε στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, από τα οποία, δέκα ήταν διοικητικοί υπάλληλοι και ένας, εργαζόμενος στην καθαριότητα.

Την απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε ο πτύτανης του ΑΠΘ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος επικοινώνησε με τις Αρχές πριν από λίγο και ζήτησε την απελευθέρωση των 11 προσαχθέντων.

«Οι πρυτανικές αρχές δεν ζήτησαν τη σύλληψη των καταληψιών αλλά την απελευθέρωση του κτιρίου διοίκησης.», είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από δέκα λεπτά, με άνδρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας να εισβάλουν στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου που βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και 71 ημέρες από εργολαβικούς υπαλλήλους που απασχολούνταν στην καθαριότητα του ιδρύματος και στη φύλαξη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατούσε στο ΑΠΘ με τα σκουπίδια. Ο χώρος του πανεπιστημίου τον τελευταίο καιρό είχε μετατραπεί σε κανονική χωματερή, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να καταγγέλλουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Κάποια τμήματα μάλιστα είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη με τα τρωκτικά να κάνουν παρέλαση στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι προσαγωγές, έγιναν συλλήψεις και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκεται ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, όπως και αρκετοί συνάδελφοί τους, ενώ στις 11:00 οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

​Επίθεση κατά του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Σιδέρης Κωνσταντινίδης!

Έκανε λόγο για πέρασμα σε άλλες εποχές! «Δεν έκανε κανείς πρύτανης έως σήμερα τις κινήσεις τις οποίες κάνει ο σημερινός πρύτανης. Παρακαλούσε να μπούνε τα ΜΑΤ μέσα στην πρυτανεία» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι κόντρες στο ΑΠΘ και μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα και τη λήψη της κατάληψης του Πανεπιστημίου, οι εργολαβικοί υπάλληλοι κατηγορούν τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου πως εκείνος έστειλε την αστυνομία να συλλάβει τους καταληψίες.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι εργολαβικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας και τη σύλληψη έντεκα εργολαβικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η κατάληψη και η απεργία συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 31 έως 57 ετών, οδηγούνται το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...