Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Με παραγγελία που έδωσε σήμερα στην Αστυνομία o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Μαδεμλής, της ζητάει να επέμβει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τους καταληψίες, προκειμένου να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Είχε προηγηθεί σχετική προκαταρκτική εξέταση, ενώ όπως διαπιστώθηκε έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα βρίσκεται επι τρίμηνο σε κατάληψη απο τους εργολαβικούς του εργαζόμενους που ζητούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να μην υποστούν μειώσεις μισθών.

'Εγγραφο είχαν στείλει στην Εισαγγελία οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του Ιδρύματος, με το οποίο ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη. Στο έγγραφο αυτό οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος έκαναν λόγο για μη αναστρέψιμες ζημιές στην λειτουργία του Πανεπιστημίου.

«Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του» αναφέρεται στην επιστολή που στάλθηκε στην Εισαγγελία.

Επέμβαση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ζήτησε όμως ο εισαγγελέας να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έπειτα από αναφορά των πρυτανικών του αρχών. Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους στις εγκαταστάσεις της Εστίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...