Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νεφροπαθείς απέχουν από την αιμοκάθαρση


Πεντακόσιοι νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη απέχουν από τις 12:00 το μεσημέρι από την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των δώρων από τις συντάξεις τους. Από την αιμοκάθαρση απέχουν και οι νεφροπαθείς άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας όπως η Κατερίνη, η Έδεσσα, η Βέροια ,το Κιλκίς , οι Σέρρες, η Δράμα και η Κομοτηνή.

«Από τις 12 και για δύο ώρες οι νεφροπαθείς δεν θα συνδεθούν με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή με την ίδια τη ζωή τους. Με την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ανατρέπει το σύνολο σχεδόν των διατάξεων του μεσοπροθέσμου που αφορούσαν στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, δέκα μόλις ημέρες μετά τη ψήφιση του από το ελληνικό Κοινοβούλιο, από τις οποίες ήδη δεν εξαιρούσαν τα άτομα με αναπηρία από την εξαφάνιση των δώρων. Και αυτά την ώρα που οι νεφροπαθείς καλούνται να καταβάλουν συμμετοχή 25% για πανάκριβα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης , Χρήστος Καραγκιόζης.

Παράλληλα επισήμανε ότι , λόγω των ελλείψεων υλικών στα νοσοκομεία, οι νεφροπαθείς ζουν με το μόνιμο άγχος μήπως την ημέρα της αιμοκάθαρσης δεν υπάρχουν φίλτρα αιμοκάθαρσης στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

«Σήμερα το δημόσιο νοσοκομείο είναι ένα άδειο κέλυφος που το συγκρατούν οι εργαζόμενοι. Ο νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ζει με το άγχος της έλλειψης υλικών» είπε ο κ Καραγκιόζης , αναφέροντας παράλληλα ότι οι απεργίες των γιατρών δεν επηρεάζουν τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, η οποία γίνεται κανονικά για να μη τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...