Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αποκλεισμός του κόμβου της Σίνδου από το προσωπικό του ΤΕΙΘ




Τον κόμβο της Σίνδου και συγκεκριμένα το ρεύμα της παρακαμπτήριας οδού που οδηγεί από την Εθνική Οδό στην βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, απέκλεισε το διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙΘ, εκπαιδευτικοί και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ξαφνική διακοπή των λεωφορείων, που τους μεταφέρουν από και προς το ίδρυμα εδώ και χρόνια.

Ο αποκλεισμός του κόμβου ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι τις 14.00.

Οι μετακινήσεις του προσωπικού του ιδρύματος με τα λεωφορεία σταμάτησαν εδώ και τρεις μέρες, με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και παρά την έγκριση του διαγωνισμού της σύμβασης των λεωφορείων, αλλά και της δαπάνης του προϋπολογισμού από την διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

«Μέχρι τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιούσε έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στο ίδρυμα, αλλά τώρα φαίνεται πως προχωρά και σε έλεγχο σκοπιμότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ, Νικόλαος Τσίτσης, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα βάλει σε ταλαιπωρία το προσωπικό του ιδρύματος, το οποίο θα επιβαρυνθεί και οικονομικά, και ζήτησε από τη διοίκηση του ΤΕΙ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των εργαζομένων του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υπηρεσιακά λεωφορεία καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης περίπου 500 ατόμων σε προσωπικό, τα οποία διανύουν καθημερινά μία απόσταση 18 χλμ (καθώς το ΤΕΙΘ βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Σίνδο). Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ δεν συμβαδίζουν με τα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, ενώ ήδη προσπαθούν με δυσκολία να εξυπηρετήσουν τους περίπου 27.000 σπουδαστές του ΤΕΙ που πηγαινοέρχονται.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙΘ για την υποχρηματοδότηση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων του προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...