Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συλλαλητήριο για να μην καταργηθούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στις Φέρες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φημολογούμενη κατάργηση-μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Φερών στην Αλεξανδρούπολη, έκαναν μπροστά στο Δημοτικό κατάστημα Φερών, οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας. 

Με ψήφισμα τους οι φορείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην φημολογούμενη κατάργηση-μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Φερών στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας ότι, οι ενέργειες αυτές οδηγούν σε αναπόφευκτο μαρασμό την ευρύτερη περιοχή των Φερών.

«Με τη διατήρηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. στις Φέρες οι δημότες ανακουφίζονται από τη σπατάλη πόρων και εργατοωρών που θα δαπανούσαν αν για κάθε υπόθεσή τους αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη, δεδομένου ότι υπάρχουν οικισμοί που απέχουν απ’ αυτήν περίπου 50 χιλιόμετρα», αναφέρουν ενώ τονίζουν ότι, « η ευρύτερη περιοχή των Φερών μπορεί και πρέπει, μέσα στο πνεύμα και την προσπάθεια της συγκράτησης του πληθυσμού στην ενδοχώρα του Έβρου, να αποκτήσει στοιχειώδη επάρκεια υπηρεσιών προκειμένου να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμά μας για σταθεροποίηση του πληθυσμού στις γενέτειρές τους». Οι φορείς είναι αντίθετοι στα σχέδια της Κυβέρνησης για την περαιτέρω υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής των Φερών, η οποία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα (κλείσιμο του Ο.Τ.Ε., φημολογούμενη υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ. και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών, κλείσιμο Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης), που πλήττουν καίρια τον κοινωνικό ιστό της, σε μια περίοδο που η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες, που θεωρεί ότι είναι απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δ.Ε. Φερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...