Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κομοτηνή: Εξοπλισμό αξίας 800.000 ευρώ θα προμηθευθεί το Γενικό Νοσοκομείο


Σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 800.000 ευρώ αναμένεται να προμηθευθεί εντός του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, που υλοποιεί το πρόγραμμα "Medicinet", προϋπολογισμού περίπου 1.760.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”, με εταίρους τα νοσοκομεία Κομοτηνής και της βουλγαρικής πόλης Κίρτζαλι.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ψηφιακού ακτινοσκόπιου, μεγάλου καρδιολογικού υπερήχου, τετρακίνητου πλήρους εξοπλισμένου ασθενοφόρου που θα έχει τη δυνατότητα να κινείται σε ορεινό όγκο, συστήματος τηλεμετρίας με 8 μόνιτορ για την παρακολούθηση των κρεβατιών της μονάδας εντατικής θεραπείας, κινητής θερμοκοιτίδας για βρέφη, φορείων για πολυτραυματίες κλπ. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά, όπως τροχαία δυστυχήματα, στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Κομοτηνής-Κίρτζαλι, σε συνάφεια με τον σκοπό του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρος, οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 5 με 9 μήνες, ανάλογα με το αν θα υπάρξουν ενστάσεις.

Στο νοσοκομείο της Κομοτηνής θα διατεθούν συνολικά 850.000 ευρώ και στο νοσοκομείο του Κίρτζαλι 910.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του "Medicinet" προβλέπεται, ακόμη, η εκπαίδευση του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση τραυματισμών από τροχαία.

Ο κ. Χατζηνέστωρος τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι “ιδιαίτερα δυναμικό” και υλοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...