Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Στο έλεος του χιονιά η Ξάνθη- 3 ΒΙΝΤΕΟ

Μικρής έκτασης προβλήματα και κατολισθήσεις στα ορεινά λόγω της χιονόπτωσης

Προβλήματα μικρής έκτασης καταγράφονται από το πρωί του Σαββάτου στην Π.Ε. Ξάνθης λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή και της κακοκαιρίας που πλήττει την Ξάνθη τα τελευταία 24ώρα.

Oι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα του οδικού δικτύου. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα σημειώθηκαν και μικρές κατολισθήσεις χωρίς να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα. Συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή προχωρώντας στη ρίψη αλατιού όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Από το κύμα κακοκαιρίας δεν γλίτωσε φυσικά και το αστικό τμήμα της πόλης της Ξάνθης, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, αν και αυτή πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε μάλιστα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών που έδειχναν να αψηφούν την πυκνή χιονόπτωση πραγματοποιώντας και πορεία στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι «ουρανοί άνοιξαν» ξανά στην περιοχή, καθιστώντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα αδύνατη την κυκλοφορία στους δρόμους λόγω της νεροποντής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα, με τις κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης να μην εκπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας, καθώς και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Μέχρι στιγμής σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος στην πόλη της Ξάνθης λόγω της κακοκαιρίας οι οποίες ωστόσο δεν διαρκούν πολύ.







Πηγή: thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...