Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έκανε πίσω ο Ηρακλής, στη Γ' Εθνική τον έστειλε η ΕΠΟ

Δεν απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει για να μπλοκάρει τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά στο Εφετείο Αθηνών και η ΕΠΟ υποβιβάζει τον «γηραιό» στη Γ' Εθνική λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όπως είχε προαναγγείλει με χθεσινή της απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η ποινή στον Ηρακλή είναι παράνομη και μάλιστα εις διπλούν!
Συγκεκριμένα, η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ στηρίζεται προφανώς στο άρθρο 35 του ΚΑΠ "περί επίλυσης αθλητικών διαφορών". Το συγκεκριμένο άρθρο όμως δεν προβλέπει υποβιβασμό, αλλά αποκλεισμό από το πρωτάθλημα όσο είναι σε ισχύ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Στην παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου αναφέρεται: "Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσα διάστημα συνεχίζεται η παράβαση".
Αφήνεται δηλαδή να εννοηθεί ότι αν αποσυρθεί η προσφυγή, τότε η ομάδα επιστρέφει κανονικά στους αγώνες της κατηγορίας στην οποία τοποθετήθηκε από την αρχή της σεζόν. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί αν η προσφυγή τελεσιδικήσει πριν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...