Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έπαιρναν λεφτά από λογαριασμό νεκρού...


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας, στην οποία... εμπλέκονται δύο γυναίκες, ηλικίας 56 και 39 ετών και αφορά σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικό λογαριασμό αποβιώσαντος, με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 56χρονη γυναίκα, από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθευόταν από την 39χρονη συνεργό της, πραγματοποίησε έξι αναλήψεις ποσών, συνολικού ύψους 85.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αναλάβει επιπλέον 90.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ηλικιωμένου που απεβίωσε το 2003.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στους επαγγελματικούς χώρους (γραφεία διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων) των δύο γυναικών, βρέθηκε το τραπεζικό βιβλιάριο του ηλικιωμένου καθώς και πλήθος πλαστών κενών περιεχομένου εξουσιοδοτήσεων, που έφεραν πλαστές σφραγίδες θεώρησης και υπογραφές αρμόδιων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ της 56χρονης και του αποβιώσαντα υπήρχε παλιότερη γνωριμία, καθώς πέραν της βασικής επαγγελματικής της απασχόλησης, είχε αναλάβει την φροντίδα του ηλικιωμένου, λίγο πριν το θάνατό του.

Τα χρηματικά ποσά που αναλάμβανε η 56χρονη, τα κατέθετε στη συνέχεια σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...